Rodinná včelí farma v CHKO Český les

Včelí pyl perga z Českého lesa

Neohodnoceno

Včelí pyl perga je vhodný při zátěži, např. pro sportovce

Varianta:
299 Kč 399 Kč 569 Kč 199 Kč od 199 Kč 266,96 Kč bez DPH 356,25 Kč bez DPH 508,04 Kč bez DPH 177,68 Kč bez DPH od 177,68 Kč bez DPH
Dostupnost: Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Kód: 199/100 199/140 199/200 199/60G Zvolte variantu
Včelí pyl perga z Českého lesa
Neohodnoceno
odpovědnost
Garance doručení
nepoškozeného zboží
balíkovna, zasilkovna
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Detailní popis produktu

Včelí pyl perga

Včelí Pyl perga je již včelami zpracovaný pyl, který mají včely uložený v plástvích. Známý je též jako včelí chléb. Tento druh pylu vzniká mléčným kvašením v plástvových buňkách, proto je pro lidský organismus dobře stravitelný a vysoce účinný. Alergická reakce na tento druh pylu je spíše vzácnější.

Pylové zrnko v původním, nezpracovaném, stavu je velmi odolné a pro tělo nevyužitelné. Využitelné je až, když dojde k fermentaci, čili zkvašení. Fermentace se děje v plástech s trochou medu. Včely pylové zrno udusají spolu s enzymy, probiotickými bakteriemi a kvasinkami, které později pylové zrno naruší. Namačkaná pylová zrnka jsou utěsněna medem a voskem, tím se vytěsní vzduch a začíná kvašení. Výsledkem je perga - super výživový doplněk, superpotravina, která vydrží i několik let.

Využitelnost látek pergy je 4x větší než u rouskového pylu.

 


Složení pylu perga

Včelí pyl perga obsahuje 20 - 49 % bílkovin (včetně všech esenciálních aminokyselin), 25 - 48 % jednoduchých i složených cukrů, 3 - 14 % tuků, hormony, enzymy a minerální látky. Z nejdůležitějších se uvádí vitamíny skupiny B, vitamín C, D, E a karoteny. Významný je obsah vitamínu B12 (který je často nedostatkový v jídelníčku vegetariánů a veganů). Zastoupené jsou i důležité stopové prvky – železo, zinek, měď i další. Z minerálů je zajímavý ideální poměr fosforu s vápníkem, ale i ostatní minerály – hořčík, draslík nebo síra.
 

Pyl perga je vhodným doplňkem stravy, oceňují ho zejména sportovci. Preventivně ho užívat jako doplněk stravy v době zvýšené psychické nebo fyzické zátěže, působí příznivě na vývoj dětského organismu, přispívá k regeneraci vlasů a nehtů.

Velkou přednostní včelího pylu je, že se jedná o čistě přírodní produkt, který lze právem považovat za přírodní vitamínovou bombu.


Dávkování

Pyl perga je možné užívat přímo. Doporučujeme 1 – 2 kávové lžičky denně. Při vážném onemocnění a těhotenství je však třeba nejprve konzultace s lékařem.

100 g včelího pylu perga je cca na 20 - 21 kávových lžiček. 100 g Vám vydrží cca 3 týdny při dávkování - jedna kávová lžička denně.


Uskladnění

Uchovejte v chladu (nejlépe v lednici), temnu a suchu. Pyl perga může obsahovat zbytky včelího vosku. Včelí vosk není na závadu, používá se i v potravinářském a farmaceutickém průmyslu. Uchování v chladu (možné je i v mrazáku) je velmi důležité, pyl velmi chutná molům apod.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: