Panenská medová plástev v medu
Detailní popis produktu
Plástečkový med z Českého lesa
Plástečkový med z Českého lesa z včelí farmy Včelařství Thomayer, který je oceněný certifikátem originálním produkt ŠUMAVA, med je s panenskou pláství s medovicovým panenským medem. Medovicové (lesní) medy jsou tmavší barvy, charakterističtí svou vůní a chutí. Vznikají z tzv. medovice, kterou produkuje stejnokřídlý hmyz. Barva medu je ovlivněna mízou ze stromu, kterou hmyz nasává. V CHKO Český les jsou lesy smíšené, což přispívá ke kvalitě lesních medovicových medů. Lesní medovicový med patří mezi nejprodávanější a nejoblíbenější medy. Za lesní medovicové medy Včelařství Thomayer označuje medy pouze s obsahem vody do 18% a vodivostí nad 800 µS/cm2.
Medová plástev v medu z Českého lesa
Lesní medovicové medy mají obecně více minerálních látek a fruktózy než medy květové. Krystalizace probíhá pomaleji, ale také probíhá. Pro nižší obsah pylu mohou být vhodnější pro alergiky. Medy obecně příznivě působí při nachlazení, ale i na celou řadu dalších onemocnění, obsahují jednoduché cukry, proto jsou pro lidský organismus lépe stravitelné než běžný cukr, navíc mají celou řadu vitamínů, minerálů, enzymů apod.
Jedná se o 100% přírodní produkt, z čisté přírody v chráněné krajinné oblasti Český les.
Medové plástve
Plástečkový med je med takový, jak si ho samy včelky připravily na zimu. Jedná se o plástve s medem. V plástvích mohou být zbytky pylu - perga a propolisu. V medu jsou části vosku. Voskové plástve se vyžvýkají a poté se vyplivnou. Případná konzumace vosku není škodlivá. Tento produktu je skvělou medovou pochoutkou z čisté přírody a je vhodný i jako dárek.
Díky plástvím med rychleji krystalizuje, proto doporučujeme rychlejší konzumaci nebo skladování v mrazáku. Krystalizace však není na závadu, zkrystalizovaný med jen ztrácí svou estetickou hodnotu, ne kvalitu. Med lze do tekutého stavu přivést pomalým zahřátím, nejlépe ve vodní lázni do 45ºC. Vosk se rozehřívá při nižší teplotě, než med. Vosk vyplave na povrch medu a lehce se poté odstraní.
Skladování plástečkového medu
Uchovejte v chladu, temnu a suchu. Krystalizace není na závadu, med krystalizací ztrácí jen na estetičnosti, rozhodně ne na kvalitě! Možno uchovávat i v mrazáku. Mráz medu neškodí.
Množství medu a doba trvanlivosti jsou uvedeny na etiketě. Etiketa může mít jiný design.
FOTO JE ILUSTRAČNÍ
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.